Кражбата като масов спорт

Кражбата е лошо нещо, учат ни още от училище. Как обаче, като станем пълнолетни, решаваме, че кражбата е начин да надхитриш другия и ни прави по-умни.

Кражбата, която най-често се практикува, е вземането на пари от държавния бюджет, най-често от този на НОИ под различни форми. Не че кражбата от еврофондовете не е по-сладка, но по административни ограничения и липса на протекции не може да бъде толкова масова.  И така, в последните няколко дни, кражбата на пари за болнични скара „тристранката“.

Работодателите казват, че не могат да се справят с недбросъвестни служители, които отсъстват 3 дни от работа и на четвъртия се връщат в перфектна форма, понякога дори и с лек загар през зимата от скаране на ски. Коментарът е „Пих Нурофен за три дни и всичко ми мина“.  „Малко кръста ме наболяваше, но лекарят ми каза да вземам Коланол и сега всичко е наред“.

Несправедливо е заради недобросъвестни служители да бъдат наказвани действително болните. Кражбата трябва да бъде намерен начин да бъде констатирана и спирана.

Към момента работодателят може да обжалва болничния лист, но е трудно доказуемо или направо невъзможно да се докаже в съда и да се събори в съда тридневен болничен лист.

Държавата в този случай е спокойна, защото кражбата не е от НОИ, а от работодателя.

Sorry, no comments or trackbacks are allowed on this post.